Blog

Useful information

PÅSKE HELLIGE UKE

DEN HELLIGE UKE I PÅSKE

Hellige uke bedre kjent som Semana Santa er den årlige kristne minnet om Jesús av Nasarets  lidenskap, død og oppstandelse. Derfor er det en periode med intens liturgisk aktivitet innenfor de forskjellige kristne tilståelser. Den begynner med Palme Søndag og slutter på andre påskedag, selv om feiringen vanligvis begynner flere steder på forrige fredag. Datoen for feiringen er variabel (mellom mars og april avhengig av året), siden det avhenger av månekalenderen. Den Hellige Uke ligger foran Lent, som slutter i Lidenskaps uken hvor eukaristien feires på helligdag, feires Jesús Kristus på god fredag og oppstandelsen på påskevakten i helgen lørdag til søndag av oppstandelse. Under den hellige uke er det mange eksempler på populœr religiøsitet over hele verden, og fremhever prosesjonene og passasjerrens representasjoner.

Gjennom hele verden er det feiringer knyttet til den hellige uke, noen av dem fremhevet som festivaler av internasjonal turistinteresse som den hellige uke i Sevilla, den hellige uke i Valladolid ( anerkjent siden 2014 som immateriell kulturarv av menneskeheten) , Hellige uke i Aragon eller den hellige uke i Zamora, som har en stor økonomisk innvirkning utenfor deres religiøse interesse.

En prosesjon er en religiøs prosesjon som involverer folk som reiser fra ett sted til et annet, eller starterfra ett sted og vender tilbake til det, som et tegn på deres tro og deres respektive religiøse tro. Disse prosessene holdes sammen med den hellige uke. I disse prosessene deltar ulike grupper gruppert i brødre eller brodskap under ekklesiastisk anerkjennelse. Således går brødrene til gatene med sine broskap som følger med et trinn av Kristus eller jomfru Maria som er knyttet til en passasje av passionen. Medlemmene utfører stasjonene kledd i tunika, penitenter eller nazarener.

Prosessene av største turistinteresse i Spania er de som foregår i Middelhavet i byene Ferrol, Caceres, Cartagena, Cuenca, Granada, Leon, Lorca, Malaga, Murcia, Orihuela, Torrevieja, Palencia, Salamanca, Sevilla, Valladolid, Zamora og Vivero som er erklært for internasjonal turistinteresse.